Hotline: 0800 - 722 8888Nieuwsbrief Gratis levering vanaf €40 Service
Black Friday Deals!
Black Friday Deals!
Tot wel 70% korting!
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Profiteer nu!i

Privacy Policy

Privacystatement pinkorblue.nl - Gegevensbescherming

Gegevensbescherming en veiligheid

Alle persoonsgegevens zullen door pinkorblue.nl vertrouwelijk worden behandeld. Daarom vind je ook onze registratie bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder het nummer M1511541.

pink or blue is een geregistreerd handelsnaam van Baby-Markt.de GmbH uit Dortmund.

KvK nummer: 56000952

Op ons privacybeleid zijn o.a. de bepalingen van uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens (hierna: “Wbp”) en de Telecommunicatiewet van toepassing. In deze privacyverklaring informeren wij je over de bepalingen en bijzonderheden van het door ons gevoerde privacybeleid.

Door akkoord te gaan met dit privacystatement geef je aan pink or blue uitdrukkelijk en ondubbelzinnig toestemming voor:

  • het door pink or blue verwerken van jouw persoonsgegevens, zoals beschreven in dit privacystatement;

  • het door pink or blue plaatsen en gebruik maken van cookies, op de wijze zoals beschreven in dit privacystatement.

1. Doel voor het verzamelen, verwerken en (ander) gebruik van de gegevens

Ons bedrijf verkoopt en levert baby- en peuterartikelen. Het doel van het verzamelen, verwerken, verstrekken en het gebruik van persoonsgegevens is de uitvoering van deze activiteiten. Wij verzamelen en verwerken jouw gegevens verder om onze relatie met je te onderhouden en jou de beste service te kunnen bieden, zodat je makkelijk toegang tot onze producten en diensten hebt en om ervoor te zorgen dat wij jou met betrekking tot de verwerking van je bestelling (d.w.z. de levering alsmede de betaling) de maximaal haalbare service kunnen bieden.

Wij verzamelen en gebruiken slechts de persoonsgegevens die nodig zijn om jouw bestelling te kunnen verwerken en contact met je op te kunnen nemen. Hieronder vallen bijvoorbeeld alle gegevens die wij volgens de wettelijke voorschriften in onze boekhouding moeten verwerken en bewaren.

Jouw persoonsgegevens worden slechts opgeslagen, indien je deze zelf bij jouw aanmelding als klant op onze website invoert. Als je hiermee akkoord gaat, slaan wij deze gegevens in jouw persoonlijke profiel op zodat jij je bij je volgende bezoek aan onze website eenvoudig met je gebruikersnaam en wachtwoord kunt aanmelden. Het voordeel hiervan is dat je bij jouw bestellingen niet elke keer opnieuw je adresgegevens hoeft in te voeren. Je kunt te allen tijde het gebruik van jouw gegevens verbieden. In dat geval moet jij je echter wel voor elke bestelling opnieuw aanmelden.

Tevens bewaren wij de door jouw verstrekte gegevens indien jij je op onze nieuwsbrief wilt abonneren.


2. Welke gegevens worden verzameld, verwerkt en gebruikt?

Je kunt onze webshop bezoeken zonder je persoonsgegevens achter te laten. Als je onze website bekijkt zonder log-in c.q. registratie, verzamelen wij geen persoonsgegevens van jou maar plaatsen wij een cookie voor de zogenaamde session-ID. Gegevens zoals bijvoorbeeld je IP-adres, het tijdstip en de duur van jouw bezoek op de site, jouw besturingssysteem, jouw browser en het aantal pageviews worden standaard opgeslagen.

Als jij je als klant aanmeldt op onze website, verzamelen wij via de invulformulieren c.q. schermen persoonsgegevens van jou, zoals je naam, je adres, je e-mailadres alsmede de door jou verstrekte gegevens met betrekking tot de wijze van betaling en met betrekking tot jouw bestelling/opdracht. Bovendien plaatsen wij cookies, mits je hiermee akkoord gaat.

Wij slaan jouw bestelgegevens op om je bestelhistorie samen te stellen en sturen je de bestelgegevens via email. Je kunt jouw bestelgegevens en jou in het verleden gedane bestellingen via „Mijn account/bestelstatus“ bekijken. Onze Algemene Verkoopvoorwaarden vind je hier.

Bovendien hebben wij aanvullende persoonsgegevens van je nodig indien je onze nieuwsbrief of ander promotiemateriaal van ons wilt ontvangen en jij je in dat verband opgeeft, of om andere redenen contact met ons opneemt.

In onze webshop verzamelen en bewaren wij voor marketingdoeleinden geanonimiseerde gegevens c.q. informatie omtrent het gedrag van klanten tijdens hun bezoek op onze website. De via cookies opgeslagen informatie over het gedrag van klanten tijdens hun bezoek op de website, wordt met behulp van een algoritme geanalyseerd zodat in het vervolg specifieke producten via reclamebanners en/of advertenties op websites van derden kunnen worden gepresenteerd. Bovendien worden de opgeslagen gegevens gebruikt om individuele en geoptimaliseerde internetaanbiedingen samen te kunnen stellen. Deze gegevens zijn niet herleidbaar naar een natuurlijk persoon, omdat het IP-adres niet of slechts in verkorte vorm wordt opgeslagen. De tracking tools worden niet gebruikt om onopgemerkt gegevens van jou te verzamelen, om deze gegevens aan derden c.q. andere dataproviders of marketingplatformen ter beschikking te stellen of deze gegevens aan jouw persoonsgegevens (naam, adres etc.) te koppelen.

 

3. Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc. („Google“). Google Analytics maakt gebruik van zogenaamde „cookies“, tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst en opgeslagen, om de website te helpen analyseren hoe jij als gebruiker de site hanteert. De door de cookies gegenereerde informatie over jouw manier van gebruik van de website wordt overgebracht naar en opgeslagen op een server van Google in de Verenigde Staten. Als je IP-adres op deze website wordt geanonimiseerd, wordt je IP-adres door Google echter binnen de lidstaten van de Europese Unie (of in andere staten die de Overeenkomst over de Europese Economische Ruimte (EER) hebben afgesloten) vooraf ingekort. Slechts in bijzondere gevallen wordt het volledig IP-adres naar een server van Google in de Verenigde Staten overgebracht en daar ingekort. In opdracht van de exploitant van deze website zal Google deze informatie gebruiken om jouw manier van gebruik van de website te analyseren en om rapporten over de websiteactiviteiten op te stellen. Tevens worden deze gegevens gebruikt om geschikte diensten aan de exploitant van de website te kunnen aanbieden. Het tijdens de uitvoering van Google Analytics van je browser overgebrachte IP-adres zal niet aan andere gegevens van Google worden gekoppeld. Je kunt het opslaan van cookies door de juiste instelling van je browsersoftware uitschakelen. Wij maken jou er echter op attent dat je in dat geval eventueel niet van alle features en functies van deze website gebruik kunt maken. Bovendien kun je de opslag van de door het cookie gegenereerde gegevens met betrekking tot jouw gebruik van de website (inclusief je IP-adres) bij Google alsmede de verwerking van deze gegevens door Google voorkomen door het downloaden en installeren van de Browser-Plug-in, die je via de volgende link kunt verkrijgen: Browser-add-on ter activering van Google Analytics.

 

4. Cookies

Om jouw aankoop in onze webshop zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken, passen wij de zogenaamde „cookie-technologie“ toe. Door cookies is het bijvoorbeeld mogelijk om bij je volgende bezoek op onze website persoonlijk verwelkomd te worden (overigens zonder dat jou hierbij informatie aangeboden wordt die specifiek op jouw belangen afgestemd is).

Cookies zijn tekstbestandjes die tijdens een bezoek van een website op de computer van de gebruiker worden opgeslagen. In de cookies worden geen persoonsgegevens opgeslagen en ook geen gegevens die voor de veiligheid belangrijk zijn. Verder kunnen cookies geen virussen overbrengen, gegevens van je computer halen of onopgemerkt e-mails versturen. Bovendien kan elke webserver slechts cookies lezen en herkennen die door deze server zelf zijn geplaatst.

Wanneer jij je browser zo instelt dat er geen cookies op je computer worden geplaatst, kun je bij ons, in tegenstelling tot bij veel andere websites, toch bestellen. Het nadeel is dan alleen dat het minder eenvoudig is om een bestelling te plaatsen. Als jij zonder je aan te melden op onze website rondkijkt, verzamelen wij geen persoonsgegevens, maar plaatsen wij enkel een cookie in verband met de zogenaamde session-ID.

Wanneer je jouw browser dusdanig hebt ingesteld dat deze cookies accepteert, zullen wij bij klanten die zich hebben aangemeld een cookie plaatsen met daarin het klantnummer, de versleutelde naam, de sessie en de zogenaamde session-ID. Verder plaatsen wij nog twee extra cookies om jouw aankoop c.q. bestelling te vergemakkelijken, bijvoorbeeld om jou bepaalde producten aan te bevelen en/of om aan jou een specifieke layout te tonen.

Indien je via een link van een website van een van onze affiliate-partners, in het kader van ons partnerprogramma met deze partij, op onze website terecht komt, zullen wij een cookie plaatsen voor de afrekening met deze partner. Andere partners zullen hun eigen cookies met een anonieme ID plaatsen bijvoorbeeld om bepaalde producten aan te bevelen in het kader van retargeting-campagnes. Deze gegevens zijn niet naar jou terug te leiden.

Als je jouw browser deactiveert, worden cookies met betrekking tot de sessies weer verwijderd. Cookies, die voor de herkenning van nieuwe of vaste klanten worden gebruikt, zullen na 60 maanden worden verwijderd terwijl de overige cookies met betrekking tot jouw persoon na één jaar zullen worden verwijderd. Cookies van partners worden voor maximaal 60 dagen opgeslagen.

Mocht je geen gebruik willen maken van de voordelen van cookies dan kun je de toepassing van cookies in jouw browser onder veiligheidsinstellingen uitschakelen.

De procedure hiervoor verschilt per browser. Hieronder leggen wij uit hoe dit werkt bij de Internet Explorer 6.0:

1.      Kies in het menu „Extras“ de optie „Internet opties“.

2.      Klik op het tabblad „gegevensbescherming“.

3.      Je kunt nu instellen of cookies op jouw computer moeten worden geplaatst of dat deze niet geplaatst mogen worden.

4.      Druk op OK om de instelling te bevestigen.

Wij adviseren jou echter om het gebruik van cookies toe te staan, zodat je optimaal van alle functies en services van www.pinkorblue.nl gebruik kunt maken.

Mocht je nadere toelichting willen over wat voor cookies er precies actief zijn in de pink or blue online shop? Klik dan hier

 

5. Doorgeven en gebruik van gegevens

Jouw persoonsgegevens, die voor de verwerking van je opdracht noodzakelijk zijn, worden opgeslagen en, indien nodig, doorgegeven aan ondernemingen (bijvoorbeeld logistieke bedrijven) die de door jou bestelde goederen leveren. Afhankelijk van je browser worden de gegevens overgebracht door middel van een AES-versleuteling van 128 tot 256 bit. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens voor de verwerking van jouw bestelling of voor onze marketingacties (bijvoorbeeld voor het verzenden van onze nieuwsbrief), indien je daar toestemming voor hebt gegeven.


6. Gebruik van uw gegevens voor reclamedoeleinden

6.1 Nieuwsbrief

Pink or blue stuurt je regelmatig per e-mail een nieuwsbrief. We passen hiervoor het zogenaamde ‘double-opt-in-systeem’ toe. Dat betekent concreet dat we onze nieuwsbrief pas sturen nadat je – door op een link in ons e-mailbericht te klikken – hebt bevestigd dat we de nieuwsbriefservice mogen activeren.

Voor het versturen van de nieuwsbrief verwerken we bepaalde gegevens, voor zover je deze hebt verstrekt. Daarbij gebruiken we de volgende gegevens: land, aanhef/titel, voor- en achternaam, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, e-mailadres en telefoon.

Deze gegevens zullen wij aan onze dienstverlener Optivo doorgeven, die van ons opdracht heeft gekregen om deze gegevens op te slaan en de nieuwsbrief te versturen. Deze dienstverlener mag en zal deze gegevens niet aan derden verstrekken. Elke nieuwsbrief bevat een afmeldlink, zodat je je op ieder gewenst moment weer af kun melden van de nieuwsbriefservice.

 

6.2 Productaanbevelingen

Indien je al klant bent, gebruikt pink or blue gegevens over je koopgedrag om je – bijvoorbeeld per e-mail en op de website – gelijksoortige producten of diensten uit het assortiment van pink or blue aan te bieden en voor deze producten reclame te maken. Daarvoor gebruiken we de volgende gegevens: informatie over je computer, internetverbinding, besturingssysteem, platform, bestelgeschiedenis, servicegeschiedenis, datum en tijdstip van bezoek van de website, producten die je hebt bekeken en jouw e-mailadres plus levering- en leesbevestigingen. 


6.3 Gepersonaliseerde reclame

Jouw informatie helpt pink or blue om de winkelervaring van onze webwinkels te verbeteren, zodat we je een meer klantvriendelijke en meer persoonlijke service kunnen bieden. We gebruiken daarvoor zowel informatie die we van jou hebben gekregen, als informatie die automatisch verkregen wordt.

Deze informatie wordt gebruikt om gepersonaliseerde reclame te kunnen aanbieden. We gebruiken hiervoor de volgende gegevens: land, aanhef/titel, voor- en achternaam, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoon, informatie over je computer, internetverbinding, besturingssysteem, platform, bestelgeschiedenis, servicegeschiedenis, datum en tijdstip van bezoek van de website, producten die je hebt bekeken en levering- en leesbevestigingen.

Door deze informatie te analyseren kunnen we gepersonaliseerde reclame tonen die aansluit bij je interesses. Het doel hiervan is om de reclame-uitingen nuttiger en interessanter te maken. 


6.4 Akkoordverklaring

Door akkoord te gaan met deze privacyverklaring, ga je ermee akkoord dat pink or blue je (persoons)gegevens alsmede gebruiksgegevens kan verwerken voor de doeleinden zoals beschreven in dit artikel. Indien je hier geen prijs op stelt kun je op elk gewenst moment bezwaar maken. Je kunt hiertoe een e-mail sturen naar gegevensbescherming@pinkorblue.nl.


7. SSL-versleuteling

Wij hebben organisatorische en technische maatregelen getroffen om de door jouw verstrekte gegevens optimaal te beschermen. Onze medewerkers hebben intensieve opleidingen gevolgd en zijn omvattend geïnformeerd over de veiligheid van het dataverkeer en de manier van omgaan met gegevens. Ze zijn bovendien verplicht tot geheimhouding van de gegevens zodat jij er zeker van kunt zijn dat jouw gegevens te allen tijde vertrouwelijk zullen worden behandeld.

Belangrijke en vertrouwelijke gegevens worden versleuteld door middel van SSL-certificaten (Secure-Socket-Layer) van Thawte Server CA (RSA 1024 Bit). Deze methodiek is momenteel een gebruikelijke en zeer veilige manier om gegevens over te brengen.


8. Vragen met betrekking tot de bescherming van de privacy en verweer tegen het gebruik van persoonsgegevens voor reclamedoeleinden

Volgens de Wbp heb je het recht om inlichtingen te verkrijgen over de persoonsgegevens die wij hebben opgeslagen, zonder dat hieraan kosten zijn verbonden. Voorts ben je bevoegd om deze gegevens kosteloos te laten corrigeren, te laten blokkeren en/of te laten verwijderen.

Gebruikers, die inlichtingen over hun persoonsgegevens willen inwinnen, die vragen hebben over de actualiteit van hun persoonsgegevens of die hun gegevens willen laten corrigeren of verwijderen, dienen een e-mail met hun vraag of verzoek te sturen naar: gegevensbescherming@pinkorblue.nl

Krachtens de wettelijke bepalingen van de Wbp is Babymarkt.de GmbH, Wulfshofstraße 22 te 44149 Dortmund verantwoordelijk. Pink or blue is een geregistreerd handelsnaam van Babymarkt.de GmbH.

Wij zijn graag bereid je vragen met betrekking tot de door ons gehanteerde bepalingen en richtlijnen voor de bescherming van je privacy te beantwoorden. Indien je ons jouw suggesties over dit onderwerp meedeelt, wil je dan zo vriendelijk zijn om het hieronder genoemde e-mailadres te gebruiken van degene die bij ons verantwoordelijk is voor alle aangelegenheden rond de bescherming van gegevens. gegevensbescherming@pinkorblue.nl

Philip Lütgenau / toezichthouder voor gegevensbescherming

 

9. Retargeting van technologieën

Op deze website wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde „retargeting technologie“. Door deze technologie is het mogelijk om de gebruikers van het internet met reclame te bereiken. Het gaat daarbij om gebruikers die een website van onze partners bezoeken en die al belangstelling hebben getoond voor onze shop c.q. onze producten. Onderzoek heeft uitgewezen dat gebruikers van het internet meer belangstelling hebben voor reclame die specifiek op hun persoon en belangen betrekking heeft, dan voor reclame die niet op hun persoonlijke belangen is toegesneden. De reclamemiddelen worden bij de retargeting-methodiek ingevoegd op grond van de analyses die door de cookies worden uitgevoerd in verband met het gebruikersgedrag in het verleden.

Vanzelfsprekend worden ook hierbij géén persoonsgebonden gegevens opgeslagen en worden bij de toepassing van de retargeting-technologie de actuele wettelijke bepalingen ten opzichte van de gegevensbescherming in acht genomen.

Hiervoor werkt pinkorblue.nl samen met Kupona, een op het gebied van retargeting gespecialiseerd bedrijf.

Op deze website worden door zogeheten retargeting-technologieën, die door Criteo GmbH en KUPONA GmbH (vervolgens „provider“) zijn ontwikkeld, geanonimiseerde gegevens met betrekking tot het gedrag van de gebruiker van de website voor reclamedoeleinden verzameld en in cookie-tekstbestandjes in jouw computer opgeslagen. De provider zal met behulp van een algoritme het gedrag van de gebruiker van de website analyseren. Vervolgens is het mogelijk, jou producten te presenteren c.q. aan te bevelen door middel van voor jou interessante doelgerichte en gepersonaliseerde reclamebanners die op andere websites worden getoond. Het is op geenenkele manier mogelijk om deze gegevens te gebruiken om de bezoeker van de website persoonlijk te identificeren.

Indien je echter desondanks niet wenst dat door pink or blue gepersonaliseerde reclamebanners worden getoond, kun je de verwerking en opslag van jouw persoonsgegevens in de toekomst herroepen c.q. verbieden. Door te klikken op de button (de „i“), die in elke reclamebanner wordt getoond, wordt je naar de website van de desbetreffende aanbieder doorgestuurd. Op de website van deze aanbieder wordt je nog eens de werkwijze van de retargeting-technologie uitgelegd en de aanbieder zal vragen of jij je wilt uitschrijven („Opt-out“). Indien jij je bij deze aanbieder wilt uitschrijven, zal een zogenaamd „Opt-out“-cookie op jouw computer worden opgeslagen. Dit cookie zorgt ervoor dat in de toekomst geen reclamebanners van deze aanbieder meer worden getoond. Let wel: deze uitschrijving c.q. afmelding werkt alleen op jouw computer. Verder mogen de betreffende „Opt-out“-cookies niet van jouw computer worden verwijderd om dit effect te behouden.


10. Gebruik van in Facebook toegepaste plug-ins

Op www.pinkorblue.nl worden zogeheten Social plug-ins van Facebook gebruikt, om de webshop een meer persoonlijke vorm te geven. Hiervoor gebruiken wij onder meer ook de „LIKE“-button. Dit is een aanbieding c.q. service van de onderneming Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA) uit de Verenigde Staten.

Wanneer je op een pagina van www.pinkorblue.nl terecht komt en daar een plug-in van Facebook aantreft, zal jouw browser een verbinding naar Facebook opbouwen en zal de inhoud ervan door Facebook worden geladen. Het is tevens mogelijk dat Facebook jouw bezoek van de website van www.pinkorblue.nl kan traceren, indien je over een account bij Facebook beschikt en indien je reeds een website hebt bezocht die Social plug-ins van Facebook bevat.

Bovendien ontvangt Facebook direct gegevens van jou als je van een dergelijke Social plug-in gebruik maakt (bijvoorbeeld door op de LIKE-button te klikken). Dit is noodzakelijk, om de betreffende informatie met je vrienden te delen. Pink or blue heeft hierbij geen invloed op de inhoud van de plug-ins, noch op de manier van overbrenging van de gegevens naar Facebook.

In haar Privacyverklaring geeft Facebook gedetailleerde informatie over de omvang, de manier, het doel en de verwerking van jouw persoonsgegevens. Een overzicht met de plug-ins van Facebook vind je hier: http://developers.facebook.com/docs/plugins/

Wij wijzen jou erop dat wij als exploitant van onze website niet bekend zijn met de inhoud van de gegevens die naar Facebook overgebracht worden en ook geen informatie ontvangen met betrekking tot de manier van gebruik van de gegevens door Facebook. Nadere informatie omtrent dit onderwerp vind je in de privacyverklaring van Facebook onder: http://nl-nl.facebook.com/policy.php. Als je wilt voorkomen dat Facebook jouw account bij Facebook in verbinding kan brengen met jouw bezoek op onze website, moet je uitloggen van je account bij Facebook.


Bijgewerkt in juli 2013
pink or blue – Privacy Statement en gegevensbescherming  juli 2013