10% EXTRA Korting 🎈
10% EXTRA Korting 🎈
Code kopiëren:
PERNL6161
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Nu ontdekken

Voorbereiding voor borstvoeding

class=""

Je hebt besloten jouw kind borstvoeding te geven en wilt graag een basis leggen voor het geven van borstvoeding tijdens de zwangerschap? We geven je graag enkele tips.

Praat met je partner over het geven borstvoeding. Je partner moet je steunen en achter je beslissing staan. Als je weet wat er met jou en je borsten in de fase gebeurt, en wat het natuurlijke verloop van de melkproductie is, vervagen de angsten voor het geven van borstvoeding.

De beste manier om je voor te bereiden op borstvoeding geven is het bijwonen van een borstvoedingsinformatieavond. Hier krijg je de basis van het borstvoeding geven uitgelegd.

Crèmes voor de tepels etc. worden niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. De tepels veranderen van nature tijdens de zwangerschap en passen zich aan op de borstvoeding. Laat veel lucht aan de tepels en draag niet de hele dag een borstvoedings-bh als dat niet nodig is. Het aanschaffen van een goed passende borstvoedingsbeha is ook een aanrader. Tegen het einde van de zwangerschap zullen je borsten niet echt meer groeien dus dit is een goed moment om er een te shoppen.

De grootte van de borsten heeft niets te maken met de hoeveelheid melk. Een kleine borst heeft net zoveel borstklieren die dezelfde hoeveelheid melk kunnen produceren. Bij uitzonderingen zoals platte tepels, scheurtjes of een tepelpiercing helpt jouw verloskundige je graag.

Als je baby niet goed aan de borst drinkt of je de melkvoorraad wilt verhogen, begin dan met kolven. Gebruik een betrouwbare borstkolf, eventueel eentje die beide borsten tegelijk afkolft. Het beste moment om te kolven is meteen na de voeding. Kijk goed wat voor pomp je aanschaft, kies je voor een handkolf of elektrische borstkolf? Bij zowel een elektrische als een handkolf worden vaak verschillende accessoires geleverd. Denk hierbij aan borstkompressen, flesjes, een schoonmaakborstel en meer. Belangrijk is om de kolf na gebruik altijd te steriliseren

Geloof in jezelf en je lichaam, zo zal je jouw kindje gemakkelijk kunnen voeden aan de borst.

Ontdek hier alle zwangerschap thema's »