Thema Babyuitzet

De voorpret begint al bij het shoppen van je babyuitzet - een heerlijk gevoel. Zodat bij de geboorte alles goed voorbereid is en je volop kunt genieten van je kindje, hebben wij wat tips voor het shoppen van de babyuitzet op een rijtje gezet.

Met onze handige checklist zie je eenvoudig wat je allemaal nodig hebt voor de geboorte van je kindje. Klik hieronder om de checklist te openen en af te drukken.


Een eerste eigen plek

Al vroeg tijdens de zwangerschap denken sommige aanstaande ouders al over de inrichting van de kinderkamer. Roze muren voor meisjes, blauwe decoratieve elementen voor jongens of gewoon een kleurrijke kamer... De inrichting van de babykamer is een van de spannende momenten in de tijd voor de geboorte. Kleed de kamer gezellig aan en kies leuke meubels. In de eerste maanden is het handig je kindje dichtbij je te hebben. Een bijzetbedje van bijvoorbeeld Maxi Cosi of Kinderkraft is erg handig. Zodat je niets vergeet hebben wij de belangrijkste dingen op een rijtje gezet.

Je kunt voor een prachtige babykamer losse meubels bestellen of een complete kamer bestellen. Complete kinderkamers passen qua stijl goed bij elkaar en bevatten het belangrijkste meubilair in een set. Zo krijg je bij sommige kamers een wiegje, een kast, een commode en soms een plank, alles in dezelfde stijl!

Onze bestsellers - Kinderkamer
Buiten eropuit

Lichaamsbeweging en frisse lucht zijn goed voor jou en je baby dus ga er lekker op uit. Voor wandelingen of winkelen is een autostoeltje of kinderwagen nodig. Met een reboarder kan je je kindje veilig achterwaarts vervoeren. Ook is een kinderwagen met handige bijpassende accessoires natuurlijk onmisbaar.

Alles wat je onderweg nodig hebt

In de eerste periode na de geboorte ben je waarschijnlijk veel thuis met je baby, maar ook onderweg heb je de juiste babyuitzet nodig. Denk bijvoorbeeld aan het ritje van het ziekenhuis naar huis. Zonder een reiswieg of kinderwagen kun je je kindje niet veilig vervoeren.

MAXI COSI Autostoel CabrioFix i-Size Essential Black

Het eerste autostoeltje

De meeste ouders gebruiken als eerste autostoeltje een reiswiegje. Een reiswieg is een speciaal aangepaste model waar je kindje comfortabel in kan liggen en zitten. Er zijn vele verschillende veilige autostoeltjes in verschillende modellen en merken die vaak nog extra functies hebben, dit betekent dat de prijzen kunnen variëren. Een reiswiegje is eenvoudig in de auto te plaatsen en erg geschikt voor korte ritjes vanwege de eenvoudige en snelle bevestiging. Oriënteer je goed en vind de perfecte autostoel om jouw kleine schat een comfortabele reis te geven.

Onze bestsellers - Autostoelen groep 0 (0-13 kg)


Onze bestsellers - ReboardersDe eerste kinderwagen

Een goede kinderwagen is erg belangrijk. Je gebruik hem dagelijks dus is het het model moet goed bij jou en je kindje passen. In het begin kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken vanwege het ruime aanbod van vele verschillende kinderwagens, modellen en merken. Er bestaan verschillende soorten kinderwagens. Zo heb je bijvoorbeeld combikinderwagens (ook wel 3-in-1 wagens genoemd), buggy's en duo- en tweelingwagens, handig als je twee kindjes wilt meenemen.

MAXI COSI Combikinderwagen Zelia 3 Essential Black

Combikinderwagens

Een combikinderwagen is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar. In de eerste maanden gebruik je de combiwagen met autostoeltje of reiswieg. Vervolgens, als je kindje iets ouder is en goed zelfstandig kan zitten kun je de reiswieg vervangen door een zitje. Een combikinderwagen is eigenlijk een kinderwagen en wandelwagen in een.

Buggy’s

Een buggy kan gebruikt worden voor baby’s vanaf 9 maanden, je kindje moet dan goed zelfstandig kunnen zitten. Een buggy is compact, licht en heeft kleinere wielen. Een buggy is wendbaarder en flexibel en is handig voor in de stad of het openbaar vervoer. Een buggy geeft minder steun als een kinderwagen, gebruik dus voor lange afstanden liever een combiwagen.

Onze bestsellers - Kinderwagens en draagzakken
Veiligheid voorop! - Alles voor een veilig huis

Veiligheid in huis is heel belangrijk. In huis schuilen soms kleine gevaren die je het beste vooraf al kan verhinderen. Laat je kindje nooit alleen op de commode, bank of het ouderlijk bed liggen! Dit kan gevaarlijk zijn als je kindje eraf valt. Ook kan je een babyfoon gebruiken als je kindje slaapt. Met een babyfoon kun je je baby altijd horen. De nieuwste babyfoons hebben zelfs een camera zodat je ook de mogelijkheid hebt je kindje te zien. We hebben een ruim assortiment babyfoons in onze shop, bijvoorbeeld van PHILIPS AVENT, babymoov of Motorola. Zodra je kindje begint met kruipen zorg er dan voor dat je stopcontacten afdekt en voor de trap, keuken of deuren een hekje plaatst. Traphekjes van bijvoorbeeld Baby Dan zijn makkelijk te monteren en te verlengen.

Onze bestsellers - Veiligheidsproducten
Voor een goede start in het leven

Het geven van borstvoeding is een van de meest natuurlijkste dingen op de wereld. Moedermelk zit vol met gezonde en belangrijke voedingstoffen voor je kindje. Zo wordt een sterk immuunsysteem opgebouwd.
Zoek een comfortabele plek uit waar je in alle rust je baby de borst kunt geven. Thuis kun je dit bijvoorbeeld op de bank doen, gebruik een voedingskussen voor extra ondersteuning. Het geven van borstvoeding kan wat tijd in beslag nemen, gemiddeld duurt dit een half uur, maar dit kan ook wat langer duren. Daarom is een aangename plek en een comfortabele houding belangrijk.

Het geven van borstvoeding gaat niet elke vrouw even gemakkelijk af, gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop hulpmiddelen om de borstvoeding te stimuleren en eenvoudiger te laten gaan.

Onze bestsellers - Borstvoeding
Luier verschonen - de basis

Zelfs voor de geboorte denken veel ouders na over het onderwerp luiers verschonen. Wat heb ik nodig? Hoe moet de verschoonplek eruit zien? Welke commode gebruik ik?

Onze bestsellers - Verschonen
Het verschonen van je baby

Een goede voorbereiding is belangrijk bij het verschonen van je kindje. Het is belangrijk al voor de geboorte je commode, inclusief accessoires en benodigdheden, in te richten. Let op bij het inrichten van de babykamer. De commode moet niet op de tocht staan en het liefst op een rustige plaatst zonder veel geluid. Je kindje moet zich kunnen ontspannen en het niet koud krijgen tijdens het verschonen. Je zult de komende tijd de commode veel gebruiken, zorg er dus voor dat je de commode praktisch en gezellig inricht.

Onze bestsellers - Verzorgingsproducten voor baby's
Het eerste speelgoed voor je baby

Liefde en verzorging zijn voor een baby'tje het belangrijkste in de eerste maanden. Speelgoed is in eerste instantie geen basisbehoefte van een kindje maar het is natuurlijk wel iets speciaals. Het is belangrijk dat je veilig speelgoed voor je kindje uitzoekt waarmee het fijn kan spelen en knuffelen. Een muziekknuffel, grijpfiguurtje of rammelaar en knuffeldoekje is leuk basis speelgoed voor een baby'tje.

Onze bestsellers - Speelgoed
Outfits voor de kleintjes

Van top tot teen goed gekleed. Bij babykleren is het belangrijk dat de kwaliteit goed is en de kleding functioneel. Daarnaast wil je natuurlijk graag dat je kindje er leuk uitziet. Baby's hebben aan het begin niet veel nodig. De eerste babyuitzet is afhankelijk van wanneer jouw baby geboren is. In de zomer heb je andere kleding nodig dan in de winter. Hier onze checklist voor de eerste kleertjes.

Onze bestsellers - Babymode


Onze bestsellers - Positiekleding


Wij wensen jou en je kindje een goede en gezonde start in het leven!
Jouw pinkorblue team!